Friday, March 17, 2017

Kek Batik

Kek Batik





Bahan-bahan:   
1 paket biskut Marrie (dipatah patahkan)
4/5 sudu serbuk koko (mengikut cita rasa)
250gm Butter
1 tin susu pekat
1 cawan air (atau lebih)

Cara-cara:
1. Cairkan butter dlm kuali
2. Masukkan susu pekat
3. Masukkan serbuk koko dan kacau sentiasa bagi mengelakkan ia berketul
4. Masukkan air mengikut cita rasa, mahu pekat macam mana
5. Masukkan biskut marrie yg telah dipatah patahkan tadi. Gaul sehingga coklat tadi meliputi semua biskut yang ada. Pastikan jgn terlalu lama di atas dapur, nanti biskut akan hancur dan lembik.
6. Masukkan di dalam bekas dan ratakan bagi cantik sikit.
7. Sejukkan di dalam peti ais terlebih dahulu,
8. Apabila sudah keras, ia sedia dihidangkan




Selamat Mencuba!

                         

No comments:

Post a Comment